Foto av De Marvells
Lørdag 27. januar kl. 20:00
Klubbscenen

De Marvells

Ryktene om De Marvells begynte for alvor å gå i fjor sommer. Tre rock-lømler fra Halden hadde klart å slå kloa i ei dame som virkelig kunne synge. Ikke sånn pent som du du hører på radioen hele tida. Mer sånn som om det stod om livet. I tillegg hadde hun scenepersonligheten, størrelse XL, som matchet stemmen. Rett og slett slik vi så langt ikke har hverken hørt eller sett i Norge. Ta i mot Christine Marvell Engebretsen! Født og oppvokst i hovedstaden. Foret opp på daglige doser PJ Harvey, tilsatt Janis Joplin og Iggy Pop i uansvarlige mengder. Bak henne; Gitarist Markus Berntzen, bassist Andreas Buckholm og trommeslager Eimund Nygård Aadahl, som har bakgunn fra haldenbaserte band som Warp Riders og Dr. Joe & the Fusion Clinic. Ingen av dem viseklubber. 

Folk som er for unge til å ha vært der da 60-tallsrocken ble breial og tung på 70-tallet, men som likevel har klemt essensen ut av hele rekka, fra Yardbirds til Zeppelin til Stooges. Og deretter kjørt hele faenskapet gjennom fuzzbokser merket et varmt sted på syv bokstaver. I fjor høst fant De Marvells veien til Norges mest legendariske studio, Athletic Sound, selvfølgelig beliggende i Halden, for å ta ut debutsingelen, «Dark love», med studioteknisk keisersnitt. 

Nå har De Marvells vært tilbake på åstedet, og resultatet er fire sanger som de siste seks månedene har funnet sin plass i bandets liverepertoar som uper-cut´er av det mest effektive slaget; «Download», «Hoga Chacka», «Work it out» og «Just like a man». Har du hørsel igjen etter å ha hørt De Marvells og Christine dra til med sistnevnte kan du jo gjette på om dette er det endelige svaret på Dylans «Just like a woman»? De Marvells kan meget vel være redningen. Akkurat da populærmusikken synes å forsvinne opp og inn i rævva på en datamaskin, finner kvartetten opp hjulet på nytt. Den egentlige formelen; gitar, trommer, bass og stemme er nok gang alt som skal til. Dropp sikkerhetsbeltene, De Marvells er rock for folk som tåler en trøkk.

Konsertanmeldelse, Erik Valebrokk:
"De Marvells spilte på Postkontoret på Tøyen. Den hardtslående kvartetten har brukt sommeren på å spille land og strand rundt og fått en viss rutine. Endelig fikk også jeg sett dem, og det jeg så imponerte. De har kun en EP og en single i bagasjen, men vi kan nok vente debutalbum også herfra innen “rimelig” tid.
Med bena godt plantet i 70-tallet og band som Black Sabbath, The Allman Brothers Band og kanskje særlig Led Zeppelin er det mye energi her. Anført av den svært entusiastiske vokalisten Christine Marvel Engebretsen blir det også regelrett eksplosivt. Hun er den typen frontfigur som synes det er døllt å stå stille og hopper og spretter og herjer som om livet står på spill.
Hun har det perfekte bandet i ryggen også, som gir henne all den backingen hun trenger. Gitaristen Markus Berntzen er et funn. Han kan sin gitarhistorie og er drivende dyktig. Det er en fest å følge med på det han gjør, men bare glem å se ansiktet hans. Han står dypt konsentrert og fyrer av gårde de feteste riff, gjemt bak sitt lange hår som henger rett ned. Mer visuelt til stede er bassist Andreas Buckholm og trommeslager Eimund Aadahl.”

Dørene åpner klokken 20:00 // Konsertstart ca. 21:00 // 18 år + vergeordning
 

Priser

Billettpris 180

Kategorisert

KonsertRockVergeordning