Foto av Union Scene

Union Scene

I de gamle papirhallene på Grønland i Drammen åpnet Union Scene opp som kulturhus i 2005. Huset rommer en rekke ulike kulturaktører og har et rikholdig program innen musikk, kunst og teater. I tillegg til kulturaktivitetene er også huset populært og godt egnet for konferanser og events. 

Billetter?
Enkleste måte å kjøpe billetter til Union Scene på, er via disse hjemmesidene. Her finner du hele programmet vårt. I tillegg kan billetter kjøpes på Drammens Teater eller i døra før arrangementet (dersom det ikke er utsolgt). Billetter til Brageteatret kjøpes på www.brageteatret.no.

Når starter konserten?
Tidene vi oppgir i programmet er tid for når dørene til scenen åpner (dersom ikke annet er oppgitt). Så fort nøyaktig tidspunkt for konsert er klart legger vi ut informasjon om dette på hjemmesider og Facebook. Vi anbefaler dere å møte opp i god tid for å unngå kø og få en mest mulig behagelig konsertopplevelse.

Hvor mange er det plass til?
Vi har plass til 1300 publikummere på hovedscenen (ståplasser), 250 på klubbscenen og 50 i Centralen. I tillegg har vi to multisaler, Brageteatret har to saler for teater, G60 har egen konsertscene for ungdomskonserter, og kulturskolen har en Black Box-scene.

Slik finner du oss: 
Klikk her for kart. Vi oppfordrer alle som skal til oss om å reise kollektivt. Union Scene ligger kun få minutters gange fra togstasjonen og bussterminalen. Timesekspressen linje 1, kjører Notodden-Kongsberg-Drammen-Oslo hver dag (rutetabell finner du her).
Sykkel: Det er rikelig med sykkelparkering utenfor Papirbredden/biblioteket. Her finner du også punkt for bysykler. 
Parkering: Det er begrenset med parkeringsmuligheter rundt Union Scene. Innen 10 minutters gangavstand finner du blant annet Blichs Gate P-Hus ved togstasjonen. Handicap-parkering finner dere i Fabrikkgata, gaten mellom Union Scene og biblioteket/høyskolen. 

Under 18 år?
Det er i utgangspunktet en aldersgrense på 18 år på alle våre konserter, dersom ikke annet er oppgitt. På noen av våre arrangement tilbyr vi imidlertid en vergeordning, slik at ungdom mellom 15-18 år kan gå på konsert i følge med en edru voksen over 25 år (to ungdommer per verge). Begge må ha gyldig billett, samt signere et vergeskjema i billettluka på Union Scene på konsertdagen. Ta kontakt med oss før du kjøper billetter, dersom du er i tvil om konserten du vil på har vergeordning. 

Hva er 'Bizzypris'?
Det er en egen pris som kun ungdommer som bruker appen Bizzy, en eventapp for ungdom mellom 13-21 år i Buskerud. Prisen er kun tilgjengelig via appen og gis ikke til andre utenom bruk av denne appen. Appen støttes og lages av Buskerud Fylkeskommune. Les mer på bizzy.no

Er Union Scene tilpasset gjester med spesielle behov?
Ja, men vi anbefaler alltid at dere tar kontakt med oss på forhånd, slik at vi er forberedt og best mulig kan tilrettelegge for at dere får en fin opplevelse. Vi har mange arrangementer av ulik størrelse, med forskjellig oppsett av salene, så hvordan vi best tilrettelegger vil variere fra arrangement til arrangement. Vanlig publikumsinngang benyttes, og inngang til både Centralen og hovedscenen er på bakkenivå. Ved bruk av galleriet vil vårt personale følge dere til og fra heis. Vi har handicap-toalett like utenfor hovedscenen/Centralen. Parkeringsmuligheter vil du finne i Fabrikkgata der det er egne plasser reservert for handicap-parkering. Vi aksepterer ledsagerbevis (se eget punkt).

Aksepterer dere ledsagerbevis?
Ja, det gjør vi. Pass på at den du ledsager har gyldig billett til arrangementet, så viser dere bare ledsagerbevis i billettluken på konsertdagen.

Booking/vil du leie Union Scene?
Kontakt oss på e-post: booking@unionscene.no

Vil du holde en konferanse, firmafest eller et event hos oss?
Les mer på våre konferansesider, eller ta kontakt med konferanse-/eventansvarlig Monika Sandvold: monika@drammenscener.no for mer informasjon om våre muligheter.

Production specs:
Våre tekniske specs kan du finne her.

Miljø på Union Scene:
For Union Scene er miljø en veldig viktig faktor. Derfor jobber vi for at alle leverandører og eventuelle underleverandører har en aktiv miljøprofil og et tiltaksprogram for miljø. Vår miljøprofil innebærer blant annet et løpende arbeid for å minske avfallsmengden, luftforurensningen, energiforbruket og vannforbruket. Union Scene er sertifisert med miljøfyrtårn.

AKTØRER PÅ HUSET:
Buskerud Kunstsenter
Brageteatret
Drammen Kulturskole
Drammen Kommune, Virksomhet Kultur
Ungdomskulturhuset G60
Interkultur
Union Rock