Foto av Gard Nilssen’s Acoustic Unity
Onsdag 3. oktober kl. 19:00
Klubbscenen

Gard Nilssen’s Acoustic Unity

Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne, med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.

Gard Nilssen, trommer
André Roligheten, saxofoner
Petter Eldh, kontrabass

Bandet slapp plata "Firehouse" i 2015 til strålende kritikker i inn og utland og den triple liveboksen “Live In Europe” ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk, med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikks-kunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover.

Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen, og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemoNkey, Albatrosh, Peter Evans, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.

“This is one of the best releases I’ve heard this year and even in the last 2-3 years”
-Free Jazz Collective (5/5 stars)

“Live in Europe provides an audacious excursion into creative music “
-Mark Corroto (Allaboutjazz.com 4/5 stars)

“A group who really find a new way to open things up”
-Dusty Groove (Chicago)

“The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers”
-Avantscena music blog

“Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular”
-Tor Hammerø (Tor de Jazz)

Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca. 20:00. 18-årsaldersgrense + vergeordning. 

Aldersgrense

18 år, Vergeordning

Priser

Billettpris 200

Kategorisert

JazzKonsert