Foto av Håkon Kornstad Trio: Tenor Battle
Torsdag 6. desember kl. 19:00
Klubbscenen

Håkon Kornstad Trio: Tenor Battle

Han er en av ytterst få nordmenn som har vært listet i det amerikanske jazzbladet Downbeats «Critics Poll». Han har vært spydspiss for en hel generasjon unge jazzere med bandene Kornstad Trio og Wibutee. Han har gitt oss kritikerroste duosamarbeid med Sidsel Endresen, Håvard Wiik og Ingebrigt Håker Flaten, vært sentral i bandene til Anja Garbarek og Bugge Wesseltoft, og blitt nominert til Spellemann en rekke ganger. Så, mens jazzkarrieren skyter fart, finner han ut at han heller vil synge opera...

Saxofonen lever i beste velgående! På femtitallet konkurrerte jazzsaxofonistene seg imellom om å spille best, og kalte det Tenor Battle – i Håkon Kornstads eget ensemble får uttrykket en helt annen betydning, når han blander opera med sin egen unike saxofonlyd. Det britiske tidsskriftet JazzWise skriver: “Håkon Kornstad and his ‘Tenor Battle’ troupe have fashioned a triumphant Bartók-reversal, the successful contextualising of high-end tropes into the folk firmament.”

Og soundet? Caruso møter Coltrane? Björling møter Garbarek? I Tenor Battle blandes operaarier av Massenet, Gluck, Bizet og klassiske sanger med skandinavisk jazz, med den største selvfølgelighet. Håkon Kornstad synger på italiensk, fransk og tysk, med en inderlig, lys skandinavisk tenor som kan minne om salongorkestre fra forgangne tider. Og så spiller han saxofon, med sin helt særegne, varme tone. Trøorgelet til Sigbjørn Apeland høres ut som en blanding av strykere og blåsere, og trommeslager Øyvind Skarbø fargelegger med cymbaler. Like selvsagt finner cembalist Lars Henrik Johansen sin plass i en romantisk arie, og bassist Per Zanussi trakterer også sag, uten at det blir sirkus av den grunn.

Men pass på! Dette er ikke moderne jazz. Ikke på den gode gamle måten i alle fall. Det er heller slik at hver konsert tar forskjellige veier, full av frihet, varme og stemning - og alltid sammen med publikum: Jazz fans, operafans og de som enkelt og greit vil at musikk skal være levende. 

Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca. 20:00. 18-årsaldersgrense + vergeordnig. 

Aldersgrense

18 år, Vergeordning

Priser

Billettpris 200

Kategorisert

JazzKonsert