Foto av Hans Cato Kristiansen - “A Long Ride”
Lørdag 20. januar kl. 20:00
Hovedscenen

Hans Cato Kristiansen - “A Long Ride”

Releasekonsert

Hans Cato Kristiansen, den allsidige musikeren fra Tranby i Lier, er endelig klar med sitt første soloalbum: "A long ride" 

Når det er sagt, må det understrekes at Cato, som han oftest kalles, definitivt ikke er en debutant i vanlig forstand, en «rookie» eller en «hvemsomhelst» i bransjen. Han ga ut to kritikerroste album med Remme Brothers Band i 2005 og 2010, har medvirket på et tyvetalls øvrige plateutgivelser, gitt fortellerstemmen til flere filminnspillinger, samt sunget og bidratt på de fleste av Jonas Fjeld sine plater siden 1992.
 
Plata har Cato kalt «A long ride», og den musikalske reisen hans har virkelig vært nettopp det. Fra starten i Nordal Skolekorps og bandet Stålull på 70-tallet, til han i dag, endelig, og på tide vil mange si, er klar med sin første soloplate. Med seg i studio har han hatt et stjernespekket lag av musikere av ypperste klasse.
 
Men hvorfor vente nesten 40 år med å gi ut egen soloplate? «I 1992 ble jeg far til min første sønn, og følte jeg måtte ta et valg; satse fullt på musikken, eller ha en vanlig jobb og være musiker ved siden av. Jeg valgte det siste». Cato har hele tiden laget melodier og låter, og mange av disse er gitt ut på platene til Remme Brothers Band. «Men da jeg rundet 50, fikk jeg en gavesjekk av familie og venner, med en klar oppfordring på kjøpet; Nå må du se og komme deg i studio og oppfylle drømmen om soloplate».
 
Så da var det bare for Cato å sette seg ned og plukke blant de utallige låtene han har laget sammen med Tommy Sydsæter (Norsk tegneserielegende, kjent fra «Norsk Mad», Pyton, Vazelina Bilopphøggers, for å nevne noen av hans meritter). 13 låter er spilt inn hos Hallibakken Lydproduksjon i Hallingdal, hvorav 11 låter signert Kristiansen/Sydsæter, en av Cato alene, og en skrevet av Jonas Fjeld og Jim Sherraden. 

«A long ride» kommer ut på digitale plattformer, i CD og vinylformat og slippes på releasekonsert med fullt band den 20. januar 2018 på Union scene i Drammen.
 
Om «A Long ride»
Melodier: Hans Cato Kristiansen
Tekster: Tommy Sydsæter
En låt av Jonas Fjeld og Jim Sherraden – Tidligere gitt ut på plata «Makeup» med Jonas Fjeld Band i 1979 - Nytt arr ved HCK.
 
Medvirkende
Hans Cato Kristiansen – vokal, kor, gitar, munnspill, perkusjon  
Ben Basgård – gitarer, lapsteel, mandolin, kor 
Finn Tore Tokle – bass
Eivind Kløverød – trommer/ perk
Jonas Fjeld – gitar, kor
Bent Bredesen – gitar, kor
Arne Moslåtten – fløyte   
Eddy Lyshaug – trekkspill       
Ole Jørn Myklebust – trompet   
Thomas Eriksen – el-piano / hammondorgel  
Tone Silvia Holen – kor
Knut Nyheim - fele
Audun Mellesmo – flygel

Aldersgrense

18 år

Priser

Billettpris 280

Kategorisert

KonsertRock