Foto av Konsertforestilling: “På jakt etter lydbilder”
Fredag 29. september kl. 18:00
Interkultur

Konsertforestilling: “På jakt etter lydbilder”

En multimedia konsertforestilling, med musikalske komposisjoner, kunst og litterære utdrag av den litauiske maleren, komponisten og forfatteren Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911).

Pianistene Rokas Zubovas og Sonata Zuboviene skal presentere kunstnerens unikhet og stil gjennom ord, lyd og bilde. 

Rokas Zubovas er en piano professor på Vytautas Magnus Universitets Musikkakademi i Kaunas. Litauisk pianist tidligere studerte på Det Litauiske Musikk og teater Akademi i Vilnius (2001 - 2012) og Saint Xavier Universitetet i Chicago (1994-2001). En vinner av Frinna Awerbuch (New York) og M. K.Čiurlionis (Vilnius) internasjonale pianokonkurranser, har han spilt in alle piano verk av M. K.Čiurlionis (6 CD Sett) i 2011, og i 2012 spilte Čiurlionis i en film regissert av britisk regissør Robert Mullan "Brev til Sofia".

Pianisten Sonata Deveikytė-Zubovienė ble uteksaminert fra M.K.Čiurlionis-skolen for kunst og musikk i Vilnius, fortsatte studier ved Det Litauiske Musikk og teater akademiet og uteksaminertes med Master i Musikkstudiet fra De Paul University i Chicago. En prisvinner ved flere internasjonale konkurranser, Sonata, oppførte med orkestre i Litauen og USA. Som en solist, kammermusiker og som medlem av Zubovas Piano Duo, har Sonata utført i Litauen, USA, Argentina, Uruguay, Norge, Latvia, Russland, Frankrike, Sveits og andre land.

Priser

: 180