Foto av Motorpsycho / Elephant9
Lørdag 29. september kl. 20:00
Hovedscenen

Motorpsycho / Elephant9

Velkommen til en knallbra aften på Union med to konserter. Motorpsycho og Elephant9 skal lage liv og røre på Union denne septemberkvelden!

Motorpsycho – et av Norges største og viktigste rockeband inntar Union. Dette blir et hinsides møte med et av Norges viktigste band om dagen!  

Som kanskje mange av dere allerede vet, brukte Motorpsycho forrige vinter på å skrive og øve inn ny musikk med deres nye trommeslager Tomas. Et nytt bandmedlem gjør at det tar litt lenger tid å bli vant til gamlekara, men det meldes om at det har vært en fokusert og inspirerende reise fra start til nå! 

Denne reisen har ført frem til at de nå jobber på spreng med å ferdigstille sitt nye album i Los Angeles, California. Dave og Noah har jobbet på spreng med å få den beste lyden ut av det nye albumet - som etter ryktene skal være det beste Motorpsycho-albumet noensinne. Albumet er spilt inn i midt i LA, nærmere bestemt White Buffalo Studios og på Rancho De La Luna i Joshua Tree over en periode på tre uker i mars. Det kan her også meldes om at den gode vante Motorpsychodelic-musikken vil bli blandet inn med ny lyd. En ny trommis, nytt miljø og et nytt produksjonsteam... Alle disse faktorene spiller inn på forskjellige måter når man spiller og resultatet? I følge bandet er det "bloody wonderful, really fresh and inspired, and easily up to our old standards." 

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til - I Norge eller i internasjonal sammenheng. Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på.

Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket. Medlemmene - som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsles stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig. Elephant 9 er ikke redde for å se bakover i tid - til perioder i musikkhistorien der stilarter møttes og ble utforsket som nye utrykk. Musikkjournalister har lett febrilsk i referansearkivene for å finne paralleller, som har blitt dratt til alt fra Tangerine Dreams harmoniske sirkulære utrykk til Jimi Hendrix kakafoniske lydcollager. John Coltrane, King Crimson, Deep Purple, Soft Machine og Fela Kuti har også blitt nevnt. Men det betyr i grunn ikke så mye, sett bort ifra at fellesnevneren for denne varierte listen med artister er at de alle har skapt musikk som har tålt tidens tann.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover - inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser. Med kollektiv bevissthet og uvanlige evner inntakt koker de tre på scenen opp sitt uvanlige brygg som oppleves nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende.

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca. 20:30. 18-årsaldersgrense + vergeordning. NB! Det vil stå "Klubbscenen" på billetten, men konsertene vil bli avholdt på Hovedscenen. 

Aldersgrense

18 år, Vergeordning

Priser

Billettpris 380

Kategorisert

JazzKonsertRock