Foto av Scheen Jazzorkester
Torsdag 27. april kl. 20:00
Hovedscenen

Scheen Jazzorkester

Drammen Jazzforum gleder seg stort over å nok en gang kunne invitere til jazzkonsert på Union Scene: 

"Scheen Jazzorkester kontaktet meg i 2013 med ønske om et helaftens konsertprogram. Erfaringer fra mitt samarbeid med dette bandet gjorde at jeg øyeblikkelig gikk igang med å lage en rekke små etyder; små øvings-verktøy for å kunne styrke det rytmiske samspillet i dette 13-manns ensemblet, bestående av skolerte musikere innenfor både klassisk og jazz.
Min første idé var å arrangere ut “selvkokte” rytmiske strukturer som typisk kan forekomme inni trommespillet mitt, altså de forskjellige mønstrene og mer eller mindre koordinerte bevegelsene som skjer mellom armer og bein. Deretter kunne disse gis forskjellig melodisk innhold. Jeg hentet blant annet inspirasjon fra min begeistring for tradisjonell klassisk musikk. 
Tanken var at instrumentene i ensemblet kunne fungere som èn stor «slagverker» og ta over en del av jobben trommeslageren tradisjonelt gjør. Slik kunne jeg spille mer melodisk og fritt rundt komposisjonene. Det ble en spennende prosess å tenke, planlegge og spille på denne måten, og det gjorde underverker for bandets evne til å kommunisere tettere og mer presist på scenen.
 
Mesteparten av trommene ble spilt inn i to forskjellige faser. Først spilte jeg inn noe enkelt med bandet, slik at de skulle bli kjent med- og overta mitt beat. Deretter slettet jeg de originale trommesporene og la på nye. Det ble i tillegg rom for flere pauser på steder der jeg normalt ville holdt beatet. 
 
PoliturPassiarer inneholder originalt 9 satser og varer i ca. 85 minutter. Omtrent halvparten har funnet veien til denne plata. Albumet inneholder ikke mange lange improvisasjoner, men idéen var jo i utgangspunktet å innstudere de forskjellige delene til perfeksjon. Det er muligens derfor Bob Katz, som har mastret plata, og som har vært en sparringspartner i mixeprosessen, kategoriserte musikken som «klassisk».

Kanskje det? 

Den klassiske «gjennomkomponerte» tankegangen var kjent for mange av musikerne og bidro til å likestille de forskjellige rollene i bandet. Men, vi fikk selvfølgelig plass til dyktige solister, og de er det heldigvis mange av i SJO!"
 
-Audun Kleive, September 2016

---------

Scheen Jazzorkester er i april på releaseturné med bestillingsverket PoliturPassiarer av Audun Kleive, som blir sluppet på Losen Records 13. januar. 
I bandet finner man flere kjente navn fra den norske jazzscenen, som bla.: Rune Klakegg, Audun Kleive, Guttorm Guttormsen, André Kassen, Thomas Johansson m.fl. 

Bandet slapp også nylig platen «Fjon» med Rune Klakegg sin musikk til utrolig flotte anmeldelser. 


DØRENE ÅPNES KL 19:00 // KONSERTSTART KL 20:00
UNUMMERERTE SITTEPLASSER

Arrangør: Drammen Jazzforum
 

Aldersgrense

18 år

Priser

Billettpris 230

Kategorisert

JazzKonsert