Foto av Senjahopen
Fredag 7. oktober kl. 20:00
Klubbscenen

Senjahopen

Å kalle Senjahopen en godt bevart hemmelighet er kanskje å strekke seg iogmed at såvel T-skjorter som klistremerker etterhvert har blitt et velkjent syn på både konserter, festivaler og flyplasser. Musikken er kanskje en mer mystisk side av saken for den jevne østlending (med mindre man har vært så heldig å få med seg julekonserten deres som i år går av stabelen på John Dee for syvende gang). I Nordnorge derimot har de for lengst rukket å etablere seg som en høyt elsket del av den musikalske faunaen. Dette ble bevist en gang for alle når de i sommer, etter at DeLillos måtte avlyse sin opptreden på Buktafestivalen, fikk æren av å fylle skoene til Lars Lillo Stenberg og Co foran syv tusen entusiastiske, jublende og medsyngende festivalgjengere.

Musikalsk setter Senjahopen sjøbein i et slags, for de fleste, velkjent countryrocklandskap. Men etter å ha tilsatt en dråpe sologitar, en god skvett visetradisjon og mye godt humør har de endt opp med sin egen umiskjennelige lurvete og vindskeive vri. Noe de nordnorsk-språklige tekstene er med på å understreke. Her blir både livets blytunge realiteter og uutholdelige letthet kjørt i  betraktningskværna, og selv om skråblikket og humoren sitter løst er det alltid et bakteppe av alvor. Og vice versa.

Senjahopen har jo også besøkt Union Scene tidligere. Da avslutta de releaseturneen for det andre albumet, «Tåra, Pess og Blod», i Drammen, og det heter seg at de leverte en formidabel konsert. Siden den tid har de spilt nærmere hundre konserter, og med en relativt tett festivalsommer i ryggen er det ingen grunn til å tvile på at det er et topptrimma orkester som kommer til Buskerudbyen. Skjønt «kommer til» er jo en sannhet med modifikasjoner all den tid Henrik Sandnes, bandets vokalist og primus motor har gjort Drammenser av seg siden dengang.

Det ryktes også at med god bør og litt flaks så skal «Himmel og Hav», Senjahopen sitt fjerde album, være i handelen i løpet av første halvdel av Oktober. Dette betyr at de som dukker opp mest sannsynlig vil få servert rykende ferskt materiale såvel som gamle schlægers, og vil kunne si at de var der når denne konserten går inn i historien som en slags «Når Brå brakk staven»-øyeblikk.

Arrangør: Union Rock

 

Aldersgrense

18 år

Priser

Billettpris 250
Medlemspris 210
Student 210

Kategorisert

KonsertRock