Foto av Trang Fødsel
Fredag 1. juni kl. 18:00
Hovedscenen

Trang Fødsel

Sommerfest på Union!

Vi avslutter sesongen med en skikkelig sommerfest med Trang Fødsel på Hovedscenen og god grillmat i vår fantastiske bakgård! 

Hans Petter Aaserud (vokal, akustisk gitar) fra Bjørkelangen og Jørund Fluge Samuelsen (vokal, fløyte) fra Notodden utgjør Trang Fødsel. Aaserud hadde erfaring fra heavyrock, mens Samuelsen var klassisk skolert. De begynte å opptre som akustisk duo på gater og i klubber i studietiden. De spilte inn og ga ut en egenfinansiert plate «Bare Barnet» i 1995. Platen ble distribuert i 1000 eksemplarer, de fleste i og rundt Bergen.

I 1996 spredde ryktene om bandet seg til flere plateselskaper som ønsket å signere de. Til slutt var det Norsk Plateproduksjon som fikk Trang Fødsel i stallen sin, og sammen med produsent Yngve Leidulv Sætre gikk gruppen i studio i desember 1996. Mange av sangene fra Bare barnet ble spilt inn på nytt til Hybel, bl.a. «Kursiv». Den nye versjonen ble en radiofavoritt våren 1997, sammen med «Hippie» og «Livet er helt ålreit». Hybel solgte til slutt 65 000 eksemplarer, og «Kursiv» ble nominert til Spellemannprisen i kategorien årets låt. Samtidig som Hybel ble gitt ut i mars 1997 – og suksessen begynte.

Siden da har klassikere a la «Drømmedame» som gikk til topps på radiolistene, «Ryktet», «Fredag», «Manisk», «Hele veien hjem» og mange flere låter blitt sluppet.

I 2018 var Hans Petter med som deltager i TV-programmet «Hver gang vi møtes» og bandet opplever en økt interesse fra både publikum og arrangører. De slapp samtidig sin nye singel «Jeg er faen meg det beste som har skjedd meg».

Bandet opplever nå en enorm respons på sine konserter, der publikum byr på allsang da de fleste kan nesten alle sangene…om de vil eller ei. 2018 kommer til å bli et travelt år for bandet. Bandet spilte tidligere i år på Vulkan Arena i Oslo, noe som anmelderen til Disharmoni ga 8/10

Det blir en fantastisk sommerfest på huset. Kjøp deg litt grillmat i bakgården og nyt en fantastisk sommerlig konsert innendørs. 

Meny fra grillen: 
Pølse med brød eller lompe og tilbehør: 65,- 
Gourmet hamburger med brød, salat, agurk, tomat og dressing: 145,-

Bakgården og Centralen åpner 18:00. Dørene inn til Hovedscenen åpner ca. 20:00. Konsertstart ca. 21:00. 18 år + vergeordning

Hva menes med vergeordning?
På noen av våre arrangementer tilbyr vi en vergeordning, slik at ungdom mellom 15-18 år kan gå på konsert i følge med en edru voksen over 25 år (to ungdommer per verge). Begge må ha gyldig billett, samt signere et vergeskjema i billettluka på Union Scene på konsertdagen.

Aldersgrense

18 år, Vergeordning

Priser

Billettpris 380

Kategorisert

KonsertPop