Foto av Vazelina Bilopphøggers
Fredag 5. oktober kl. 20:00
Hovedscenen

Vazelina Bilopphøggers

Forrige tur til Drammen ble en stor suksess og det er svært gledelig å få de tilbake til Drammen og Union! 

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata "Gi meg fri i kveld" og "Bilopphøggerboogie". Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet "24 timers service". Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet.

Daværende teatersjef Svein Erik Brodal på Det Norske Teater tok kontakt meg gruppa med spørsmål om de kunne tenke seg å medvirke i ”Trost i taklampa” av Alf Prøysen i 1984. Dette ble en gedigen suksess, noe som førte til interesse hos noen av Norges fremste produsenter av underholdning. Vazelina ble innlemmet i stallen til Jørg Fr. Ellertsens sammen med blant andre Øystein Sunde og Dizzie Tunes. 

Årene etter har bandet gjort MYE. Alt fra show land og strand rundt med store legender innen komedie-Norge, gullplater på rad og rekke, samt en rekke TV-opptredener. I 2000 ble 800.000 seere hekta på "Hjulkalender" på TV 2 med Vazelina Bilopphøggers. Julekalenderserien ble raskt en suksess og stod som den største oppslutningen TV 2 har hatt på en serie. Reprisesendingene i ettertid har hatt enda større oppslutning. 

Vazelina har medvirket i et utall tv- og radioprogram fra starten i 1980. I 2015 lagde NRK et portrett med tittelen ”Vazelinas elleville verden”. Programmet er så langt vist 3 ganger, noe som igjen forteller alt om posisjonen gruppen innehar etter over 37 år. Eldar Vågan har vært å se i serien ”Hver gang vi møtes” på TV2, noe han har gjennomført med bravour og til strålende kritikker. Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske band som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandets orginale album solgt godt over 1 million album. Med alle «samle-album2 og reklameprodukter, - mer en 3 millioner…(!)

Det er mange spennende planer, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer. 

Dørene åpner 20:00 // Konsertstart ca. 21:00 // Aldersgrense: 20 år

Aldersgrense

20 år

Priser

Billettpris 400

Kategorisert

KonsertRock