Foto av Wobbler & Jordsjø
Fredag 26. oktober kl. 20:00
Klubbscenen

Wobbler & Jordsjø

Gjør deg klar for en progga kveld på Union når Wobbler og Jordsjø gjester Klubbscenen! 

Wobbler ble dannet i Hønefoss i 1999, og har i løpet av de siste 15 åra utgitt 4 album og spilt over store deler av verden. Bandet har en solid forankring i miljøet for progressiv musikk, men er nok bedre kjent i utlandet enn her hjemme på berget. Musikken kan best beskrives som eventyrlig og utfordrende, med klare referanser til storheter innen den klassiske symfoniske og progressive rocken fra 1969-74. Bandet er også sterkt inspirert av klassisk musikk og folkemusikk.

20. oktober 2017 slapp Wobbler sitt 4. album, "From Silence to Somewhere". Albumet består av fire kraftfulle og maleriske spor, med et klassisk 70-talls-lydbilde, men som samtidig også oppleves vitalt og særegent. Lange, komplekse komposisjoner med fokus på gode melodier og dynamisk samspill dominerer på albumet som har høstet svært gode kritikker fra bl. a. Norge, Sverige, Tyskland, Uzbekistan, Nederland, England, Italia, Frankrike og USA. Anmeldelsene bekrefter Wobblers posisjon som et av verdens ledende aktive symfoniske progband. Albumet ble kåret til årets beste album en rekke steder i 2017, bl.a på det annerkjente internasjonale nettstedet Progarchives.com, og har også posisjonert seg stabilt på en 15. plass over alle progalbum gjennom tidene på samme nettsted.

---

Jordsjø er hjertebarnet til multiinstrumentalist Håkon Oftung, og ble startet høsten 2014 som et rent hobbyprosjekt. Musikken var inspirert av tysk synthmusikk, nordnorsk natur og svensk skogsprog. Etter debutkonserten sommeren 2015, ble den første kassetten «Jordsjø I» innspilt, deretter fulgte «Jordsjø II» i februar 2016 og «Songs from the Northern Wasteland», en split-kassett med synthprosjektet Breidablik, samme år. Det er først med 2017-albumet «Jord» at flere har fått øynene opp for bandet. Deres organiske skogsprog og folkeinspirerte rock skiller seg ut i en skare av overproduserte og polerte progrock-band, og søker heller det jordnære, eventyrlige og drømmende.

Høsten 2017 lanseres «Jord» internasjonalt på CD, LP og digitalt. Deretter følger et slags intermezzo kalt «Nattfiolen», hvor bandet utforsker skogens mystikk dypere, med utvidet instrumentarium og klanglig pallett.

Dørene åpner 20:00 / Konsertstart ca 21:00 / 18-årsaldersgrense + vergeordning

Aldersgrense

18 år, Vergeordning

Priser

Billettpris 270

Kategorisert

KonsertRockVergeordning